ODLAZAK JEDNOG OD NAJVEĆIH HRVATSKIH INTELEKTUALACA

U Zagrebu je 13.rujna u 89 godini umro Slavko Goldstein, jedan od najistaknutijih ne samo hrvatskih nego srednjoeuropskih intelektualaca. Publicist, nakladnik, autor i urednik mnogobrojnih knjiga, scenarist i istaknuti židovski aktivist bio je, među ostalim, i jedan od osnivača Hrvatske socijalno-liberalne stranke. Dao je neprocjenjiv doprinos razvoju demokracije. Njegove ljudske i intelektualne vrline bile su cijenjene i poznate  ne samo u našoj zemlji nego i daleko izvan hrvatskih granica.

Rođen je u Sarajevu godine 1928.,a već s četrnaest godina bio je s majkom i bratom u partizanima nakon što su mu ustaše početkom NDH ubile oca Ivu koji je bio knjižar. I čiju tragičnu smrt nikada nije prebolio. Bio je nježan i brižan roditelj, cijelog života duboko privržen obitelji.
Smrt Slavka Goldsteina nenadoknadiv je gubitak za židovsku zajednicu , ali i za cjelokupno hrvatsko društvo i za sve one koji su osobito cijenili njegovu borbu za istinu i pravdu. Slavko Goldstein uvijek se služio argumentima i potkrepljivao sve što je pisao i govorio povijesnim istraživanjima i nepobitnim činjenicama.

ZIHRONO LIVRAHA
Neka sjećanja na njega budu za blagoslov