Posjeta učenika osnovne i srednje škole iz Zagreba, Varaždina i Sesvetske Sopnice

Tijekom mjeseca studenoga posjetilo nas je u okviru školskog kurikuluma vjerskog obrazovanja više skupina učenika osnovne i srednje škole iz Zagreba i Varaždina, s njihovim učiteljima i profesorima vjeronauka i drugih predmeta, poput odgoja za građansko društvo. Djeca su pokazala veliko zanimanje za kratka predavanja u kojima im je prikazan židovski život u praksi. Postavljala su mnogo pitanja i pokazivala uzbuđenje zbog učenja o židovstvu u središnjem mjestu židovske religije, sinagogi.

web posjet 1

Skupina iz zagrebačke 16. gimnazije, predvođena vjeroučiteljem prof. Miljenkom Grubišom, s voditeljicom knjižnice Bet Israela mr.sc. Julijom Koš, koja im je održala predavanje.

Svi su iskazali oduševljenje ovim iskustvom i srdačnim primanjem u našoj zajednici, te su dogovoreni mnogi budući susreti s nastavnicima i profesorima koji će dovoditi sljedeće naraštaje učenika, a i sa skupinama učenika koji su pokazali osobito zanimanje, te će dolaziti na dodatne informacijske satove u knjižnicu Bet Israela. Ovim gostoprimstvom ne samo što aktivno sudjelujemo i pomažemo u odgojno-obrazovnim procesima hrvatske mladeži, već na svojevrstan način “sijemo” dobro sjeme, jer današnji mladi učenici će danas-sutra postati roditelji i odgojitelji, koji će na posve drugi način gledati na židovsku zajednicu nego oni koji ne poznaju židovstvo, jer su židovstvo upoznali u našoj gostoljubivoj sredini. Sretni smo što mnogi učitelji i profesori to razumiju, pa djecu ne samo podučavaju, nego i odgajaju u duhu otvorenosti i poštovanja prema židovstvu, na dobrobit cijele šire zajednice.

web posjet 2

os matije gupca

Učenici osnovne škole Matije Gupca u posjeti Bet Israelu

Našu školu “Lauder – Hugo Kon” u travnju 2013. posjetili su učenici osnovne škole “Sesvetska Sopnica”. Članak o posjeti učenika objavljen je na Web stranici škole “Sesvetska Sopnica”, a na toj stranici možete vidjeti i reportažu koju je HRT objavio u emisiji “Prizma”.