Osmi međureligijski susret visokih predstavnika vjerskih zajednica u Hrvatskoj

U Bet Israelu održan je 7. svibnja 2013. Osmi međureligijski susret visokih predstavnika vjerskih zajednica u Hrvatskoj na temu Zajedničke religijske vrijednosti u službi društvene pravednosti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Očito je da će svaka vjerska zajednica još više morati kod svojih članova razvijati senzibilitet prema potrebitima. Naime, nije dovoljno samo nabrojiti probleme nego pokušati na njih konkretno odgovoriti dobrim djelima humanosti. Utvrđeno je da i država mora na tom području poduzeti niz novih inicijativa, jer broj siromašnih ljudi, osoba bez zaposlenja i krova nad glavom, iz dana u dan je sve veći.

Visoki predstavnici vjerskih zajednica u RH objavili su zajedničku izjavu iz koje citiramo: „ Držimo da naše vjerske zajednice svojim zajedničkim religijskim vrijednostima i svojim tisućljetnim iskustvom mogu dati svoj značajan doprinos u svrhu moralno-etičke preobrazbe i senzibilizaciji svih slojeva za veću društvenu pravednost.“

Pokrenuta je i inicijativa za međureligijsku nagradu „ Arka“ na festivalu igranog filma u Puli.

Sastanak 7.5.2013._3Bet Israel ujedno zahvaljuje svim uzvanicima koji su nazočili Osmom međureligijskom susretu visokih predstavnika vjerskih zajednica u Hrvatskoj na njihovom odazivu i doprinosu. A posebice, na velikom osobnom trudu predsjedniku Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog sisačkom biskupu msgr. Vladi Košiću i tajniku istoga Vijeća prof. dr. sc. Juri Zečeviću.

U ime naše zajednice velik i nesebičan doprinos tom skupu dali su rabin dr. Kotel Dadon, Jasminka Domaš,  Aleksandar Mihael Srećković, Silvija Herzog i Agi Dadon, a sve nazočne ispred Bet Izrela pozdravio je prigodnim riječima predsjednik dr. Vladimir Šalamon.

Sastanak 7.5.2013._5